Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за днес

...
Коментари Харесай

НИМХ: Утре в цялата страна температурите ще бъдат опасно ниски

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за през днешния ден предизвестие от първа степен – жълт код, за поледици за четири области в Североизточна България.

Предупреждението е в действие за територията на областите Добрич, Разград, Силистра и Шумен , се показва в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени. От организация „ Пътна инфраструктура “ към този момент и подсети, че в някои сектори може да се чака краткотрайно затваряне на пътища поради снегонавяванията .  

От Националния институт по метеорология и хидрологияиздават предизвестяват, че на следващия ден за територията на цялата страна важи предизвестие от първа степен – „ жълт код “, за рисково ниски температури . Кодът е разгласен и за мощен север-североизточен вятър с пориви до 20 метра в секунда в Източна България.

Очаква се във вторник времето над страната да се задържи облачно , само че преваляванията ще отслабнат. В Източна България и в крайните южни региони преваляванията още сутринта, а след обяд – на всички места ще спрат. С сдържан, в Източна България мощен вятър от север-североизток, захлаждането ще продължи и към 14:00 ч. на следващия ден температурите в по-голямата част от страната ще са сред минус 5 и 0 градуса.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР