Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупреждение от

...
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупреждение от
Коментари Харесай

Жълт код за горещини в 13 области, в Пловдив също ще е много топло

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предизвестие от първа степен - жълт код, за горещо време в 13 области в източната половина от страната. Това се показва в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени.
Прочетете още
Областите, които на следващия ден са с сигнален жълт код за горещо време, са: Русе, Силистра, Добрич, Търговище, Разград, Шумен, Варна, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.

В тези 13 области, в източната половина на България, времето на следващия ден ще е горещо, с оптимални температури навътре в някои от тези области от над 35 градуса.

Пловдив не е измежду областите, само че през днешния ден също ще бъде много топло. 

Минималните температи ще са сред 20 и 22 градуса, а оптималните сред 30 и 32 градуса.

През целия ден ще бъде слънчево. 

Днес в цялата страна ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд над Западна и Централна България още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност; ще има краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии и градушки.

Вятърът ще е слаб, в източните региони до сдържан от североизток; след обяд в Дунавската низина ще се ориентира от северозапад.

Максималните температури ще бъдат сред 32 и 37 градуса, малко пониски тук-там по високите западни полета и по Черноморието, в София - към 28 градуса.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР