Националният хандбален отбор за младежи до 19 години започна подготвителен

...
Националният хандбален отбор за младежи до 19 години започна подготвителен
Коментари Харесай

Националният отбор за младежи започна лагер в Габрово

Националният хандбален тим за младежи до 19 години стартира предварителен лагер в Габрово. Съставът, воден от Десислав Симеонов и Йордан Димитров, ще организира занимания в зала " Орловец " до края на седмицата. Тимът се приготвя за присъединяване в Европейско състезание през месец август във Варна. Това е първото събиране на тази национална гарнитура за 2021 година. Планирани са най-малко още две такива до началото на шампионата.

На лагера в Габрово са извикани много нови момчета, които имат своя късмет да покажат, че имат място в състава за Европейското. " На този лагер ще забележим момчета, които не сме викали в предходните ни събирания. За тях излезе тази опция, защото след финалния шампионат за Купата на България за тази възраст във Вършец имаше много контузени състезатели. От състава на Фрегата има четирима отсъстващи - двама със съществени травми, един под карантина, защото гледа своята баба, а един пък е на изпит. Едно от момчетата след последния мач със своя клубен тим се почувства зле и се оказа, че е с двустранна бронхопневмония. Друг от играчите пък не съумя да дойде заради фамилни аргументи и стана по този начин, че тук имаме седем момчета, които за първи или повторно се явяват на лагер на националния тим. Очаквам от тях да се показват добре, с цел да могат да си извоюват място в състава за идващото ни събиране. Съответно пък се надявам другите към този момент да са здрави, с цел да повишим конкуренцията ", изясни треньорът Десислав Симеонов.

В Габрово са 16 играчи – Николай Петров, Любомир Пенков, Александър Николов и Милен Жеков от Спартак (Варна), Михаел Иванов, Георги Кръстев и Николай Генов от Локомотив (Горна Оряховица), Теодор Ангелов, Божидар Симеонов и Милен Валентинов от Локомотив (Мездра), Асен Спасов и Атила Хасан от Фрегата (Бургас), Мариян Кирмагов и Самуил Стоянов (Раховец, Горна Оряховица), Мартин Тинчев (Чардафон, Габрово) и Виктор Ванчев (АСТИ-91, Хасково).

Тимът тренира двуразово – заран и следобяд. В сряда (10 март) проектонационалите ще създадат инспекция против мъжкия отбор на Чардафон от 19,00 часа. Симеонов разкри и върху какво ще се работи в границите на този лагер. " Искаме тимът ни да играе с доста взаимоотношения, изключително в нахлуване. Ще има построени 7-8 неща, които състезателите ще знаят и ще ги извършват във всеки един мач, в целия шампионат. В отбранителен проект вариативността ни е много огромна от позиция на това, че имаме положителни реализатори за тази фаза на играта и мисля, че ще трупаме самочувствието си тъкмо в отбрана. Винаги българските тимове са се " славили " в годините с това, че в нахлуване ни куцат нещата, само че играем ли добре в отбрана – нападението ще ни бъде по-лесно. За това главно работим върху късите взаимоотношения сред главните детайли в отбрана. Това ще усъвършенстваме и мисля, че в границите на 3-4 дни ще ги затвърдим ", добави наставникът.

Европейското състезание е планувано за 16-22 август. Шампионатът ще се организира в ДЛС във Варна с присъединяване на осем тима. Нашият отбор е в една предварителна група с Чехия, Фарьорски острови и Англия. В другата група са съставите на Беларус, Словакия, Финландия и Литва.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР