Националният футболен селекционер на България Младен Кръстаич разкри, че не

...
Националният футболен селекционер на България Младен Кръстаич разкри, че не
Коментари Харесай

Младен Кръстаич: Не съм имал съмнение дали да поема българския национален отбор по футбол

Националният футболен селекционер на България Младен Кръстаич разкри, че не е имал подозрения, дали да поема " лъвовете ".

В изявление за предаването " Арена спорт " експертът съобщи, че ще му отнеме време, с цел да усъвършенства обстановката в националния тим.

" Още на първата си конференция споделих, че това е работа, която ние би трябвало да свършим. Не съм имал подозрение, дали да поема българския народен тим. Когато става въпрос за треньорите, решенията се взимат от президентите на клубовете или федерациите. Съгласен съм, че обстановката в националния тим не е добра и ще е нужно време, а да я подобрим. Един или два мача няма да са ни задоволителни. Сигурен съм, че хората от футболния съюз ще ни дадат опция да представим нашите хрумвания за бъдещето на националния тим ", добави той.

Според него приоритет пред тима е да резервира мястото си в Лигата на нациите, преди да мисли за класиране на огромен конгрес.

" И на по-големи тимове се е случвало да не вземат участие на огромно състезание. Нормално е хората да чакат да се класираме още следващата година. От първостепенно значение е да си запазим мястото в Лигата на нациите. Имаме незадоволително точки. Мачовете с Гибралтар и Северна Македония би трябвало да ни оказват помощ да изградим гръбнака, който да нападна международното състезание ", добави той.

Селекционерът желае стимулирани състезатели, които да изградят ядрото на отбора.

" Когато сме тук или в Сърбия, гледаме всички играчи, които могат да попаднат в тима. Българското и Сръбското състезание са на едно равнище. Тук 4-5 тима са в конкуренция за първото място. Някои тимове залагат на чужденци, което ще попречва работата ни. България постоянно е имала огромни звезди, само че в този момент за жалост няма. Една звезда не прави тима. Имаме опитни състезатели и много млади гении. Тези футболисти са бъдещето, по-опитните би трябвало да им оказват помощ. Искам стимулирани патриоти, които копнеят да са част от тима. При мен всички стартират от нулата ", безапелационен е той.

Сърбинът разкри, че е в течение с взаимоотношенията сред президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и Димитър Бербатов.

" Наясно съм със обстановката с Борислав Михайлов и Димитър Бербатов. Михайлов беше капитан в генерацията ви от 1994 година Бербатов също беше класен футболист. Той към момента е доста млад и занапред ще получи опция за изява. Борислав Михайлов работи доста добре. В Сърбия имаше сходен случай. Опозицията искаше да смъкна президента на централата. Това, което желая да кажа за България е, че би трябвало да сме обединени ", приключи той.

В своето изявление наставникът изрази похвалите си към футболисти с качествата на Александър Митрович. Мениджърът показа и рецептата са построяването на гръбнака на тима. Можете да гледате цялото изявление във видеото.

Автори: Стефан Георгиев и Николай Балкански

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР