Националният дворец на културата /НДК/ ще популяризира проекта "Пловдив -

...
Националният дворец на културата /НДК/ ще популяризира проекта "Пловдив -
Коментари Харесай

НДК ще популяризира проекта Пловдив - Европейска столица на културата 2019

Националният замък на културата /НДК/ ще разпространява плана "Пловдив - Европейска столица на културата ". Меморандум за партньорството подписаха кметът Иван Тотев, който е и ръководител на УС на общинската фондация "Пловдив 2019 ", и ръководителят на Борда на шефовете на НДК Борислав Велков. Това оповестиха от пресцентъра на община Пловдив.

Партньорството с НДК, където минават eдин милион души годишно, дава опция да разпространяваме нашите над 300 събития и по тази причина е доста значимо за нас, е споделил кметът Тотев. Според Велков след европредседателството семейството на Европейска столица на културата е най-важното и значимо събитие за страната.

Културата не трябва да се дели на софийска и друга, би трябвало да сме единни и да изпратим общо обръщение, прибавя шефът на НДК.

Като разследване от меморандума към този момент са в ход няколко начинания - построяването на информативен център в НДК за Пловдив 2019, откриване на билетен център и слагане на апаратура, отдадена на плана. В книжовен клуб "Перото " ще има литературни четения на пловдивски създатели.

В Солун, който е побратимен с Пловдив, ще бъде сложена статуя, която символизира логото на Европейската столица на културата, добави кметът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР