Националният браншови съюз на хлебопроизводителите и сладкарите в България 7

...
Националният браншови съюз на хлебопроизводителите и сладкарите в България 7
Коментари Харесай

Хлебопроизводител: Премахването на ДДС ще изсветли сектора

Националният браншови съюз на хлебопроизводителите и сладкарите в България 7 години се бори да бъде намелен или свален Данък добавена стойност на хляба. При това изискване доставната цена на хляба ще намалее с 20%, а секторът ще изсветлее. Това разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия Лазар Генчев - притежател на завод за произвеждане на хлебни произведения. По думите му обаче от комерсиалните вериги ще зависи каква ще е крайната цена на хляба.



Ще чакаме окончателното решение на държавното управление, само че нашето предпочитание е Данък добавена стойност да отпадне по цялата верига, разяснява още Генчев.

Цената не се дефинира единствено от Данък добавена стойност. Много е значимо по какъв начин ще продължи отсега нататък борсовата цена на пшеницата и най-голямото перо, което е при нас - нарастването на цената на тока. Дали ще има тези субсидии, които ги имаше досега или ще изчезнат след април месец. Фонд електрическа енергия към този момент е много по-голям от фонд работна заплата, съобщи още хлебопроизводителят. Все още има измами с Данък добавена стойност, подчертава Генчев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР