Националният борд по туризъм (НБТ) апелира да не бъде допускан

...
Националният борд по туризъм (НБТ) апелира да не бъде допускан
Коментари Харесай

Белев иска забрана на инфраструктурни проекти през Конституцията. Бордът по туризъм е против

Националният ръб по туризъм (НБТ) моли да не бъде допускан метод за предложение на хрумвания за промени в Конституцията ad hoc - без публично разискване, и без оценка на въздействието им. Това се споделя в позиция на Борда във връзка със декларирани съгласно организацията планове от Тома Белев, съпредседател на " Зелено придвижване ", за промени в главния закон, получена през днешния ден в Българска телеграфна агенция и адресирана до ръководителите на Народното събрание, на Комисията по конституционни въпроси и на всички парламентарни групи, с копие до министъра на туризма.

В позицията си НБТ осведоми, че Белев предлага регистриране на две нови алинеи в член 21: (3) Горите, реките, пасищата и влажните зони имат необикновен принос за благоденствието на обществото и се съхраняват в интерес на актуалните и бъдещите генерации и (4) Природният ландшафт се пази по ред, избран със закон.

От Националния ръб по туризъм декларират, че " евентуалната нужда от създаване на стратегическа инфраструктура, която включва електропроводи, водопреносна мрежа, уреди за пренос на газ и нефт, телекомуникационни предаватели, пътища за цивилен или отбранителни цели, туристически пътеки и други, както и опциите за интелигентно и екологично развиване на туристически планове, които основават работни места и са единствената професионална и житейска вероятност навътре в страната, е неприемливо априори да бъдат неразрешени ".

Организацията обръща внимание, че " законодателството и все още е задоволително рестриктивно и планува комплицирани процедури на координиране във връзка с което и да е капиталово желание ". Според НБТ моделът за запазване и развиване на българските планински и горски местности следва да бъде дефиниран и осъществен по метод, който да не дискриминира индивида, а да основава опция за хората от разнообразни възрастови групи и здравословен статус да имат достъп до горите и планините във всеки един миг.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР