Националният борд по туризъм изпрати писмо до председателя на Народното

...
Националният борд по туризъм изпрати писмо до председателя на Народното
Коментари Харесай

Бордът по туризъм иска спешна намеса от парламента за ваксинацията и плана за възстановяване

Националният ръб по туризъм изпрати писмо до ръководителя на Народното събрание госпожа Ива Митева и до ръководителите на всички парламентарни групи, в което упорстват за осъществяване на работна среща, на която да бъдат разисквани три належащи въпроси, а точно:
1. Спешно основаване на механизъм за подготовка и включване на планове в поддръжка на бранш Туризъм в Плана за Възстановяване и Устойчивост;
2. Спешно въвеждане на тласъци за поощряване и на положителна и ефикасна имунизационна акция в България;

3. Спешно решение на въпроса на неравноправното отнасяне на браншови организации от ОКУП Профон и ОКУП Музикаутор посредством Изменение и допълнение на Закона за авторското право и сродните му права (ЗАПС).

"Бихме желали да сложим въпроса за нуждата от включването на туризма в националния проект за възобновяване и резистентност. Туристическият бранш би трябвало да откри своето доста ясно, систематично, дефинирано и предпазено с съответни бюджетни планове място ", акцентира Красимир Гергов, ръководител на Националния ръб по туризъм. Например прилежаща Гърция и Хърватия опазиха туристическия си бранш посредством бюджети в размер на над 2 милиарда евро, в съответните национални проекти. Тези средства са ориентирани не въобще за възобновяване на всеки или който и да е стопански бранш, а на най-засегнатите от коронавирус рецесията. Няма никакво подозрение, че туризмът е измежду най-засегнатите. Готови сме да предложим всички причини, с цел да осигурим на този бизнес и на икономическото развиване на България опция в действителност да се рестартира, " изяснява Красимир Гергов.
Националният ръб по туризъм продължава да упорства страната да ускори маркетинговата и рекламната акция, и да вкара тласъци за имунизация под формата на ваучери, които да бъдат употребявани в туризма. Например всеки имунизиран българин да получава от страната ваучер на стойност 50 лева, който да бъде употребен за отмора в България или за посещаване на ресторант. По този метод ще бъде подкрепят директно туристическият бранш.
Към писмото се причислява още Българската туристическа камара. Националният ръб по туризъм съставлява обединявания интерес на крупните вложители в региона на туристическата промишленост и обвързваните с нея браншове в стопанската система. Това е най-голямата работодателска организация в бранш Туризъм и е член на АИКБ, БТПП, БСК, КРИБ и "Произведено в България - съюз на дребния и междинен бизнес ", както и на UNWTO, Световната туристическа организация към Организация на обединените нации.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР