Националният авиопревозвач на Франция Air France отменя стотици полети, планирани

...
Националният авиопревозвач на Франция Air France отменя стотици полети, планирани
Коментари Харесай

Air France отмени стотици полети заради стачката

Националният авиопревозвач на Франция Air France анулира стотици полети, планувани за вторник, 10 април, поради продължаващата стачка на водачите, кабинния екипаж и наземния летищен личен състав, посредством която чиновниците се надяват да си издействат по-високо възнаграждение. Това оповестява електронното издание The Local, представено от " Фокус ".

Стачните дейности повлияха на интернационалните и вътрешните пътувания, като една четвърт от всички полети, планувани за вторник, ще бъдат анулирани.

Само 65% от полетите на дълги дистанции до и от парижкото летище „ Шарл де Гол “ ще бъдат изпълнени по разписание, а от полетите със междинни дистанции – 73%, оповестиха от Air France.

Синдикатите споделят, че чиновниците заслужават да получат нарастване на трудовите си хонорари след години на стягане на коланите, с помощта на което превозвачът стана още веднъж доходоносен. Настояванията на стачкуващите са за шестпроцентно нарастване на заплатите.

Ръководството на Air France пресмята, че 34% от водачите, 26% от кабинния екипажа и 19% от наземния летищен личен състав са се присъединили в стачните дейности. Предложението на управлението за повишение на заплащането с 1% тази година бе отхвърлено.

Синдикатите към този момент предизвестиха, че ще провеждат нови стачки. На собствен ред от Air France оповестиха, че дейностите на чиновниците коства на компанията по 25 млн. евро дневно – пари, които би трябвало да влага в закупуване на самолети и основаване на работни места.

Освен чиновниците на Air France, стачки проведоха и работещите в държавния железопътен оператор SNCF, както и студенти, държавни чиновници, чиновници в енергийния бранш и други Въпреки че обособените митинги имат разнообразни цели, те сътвориха обща атмосфера на обществено неодобрение на фона на амбициозните промени на президента Еманюел Макрон.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР