Националният ансамбъл на България по художествена гимнастика спечели златен медал

...
Националният ансамбъл на България по художествена гимнастика спечели златен медал
Коментари Харесай

Второ злато за ансамбъла от Световното първенство в София

Националният отбор на България по художествена гимнастика завоюва златен орден във финала на смесеното комбиниране на Световното състезание, което се организира в София.

Състезателките на треньора Весела Димитрова получиха най-висока оценка на осъществяването с три ленти и две топки - 33.300 точки.

Латино ритмите, с които тимът ни завладя „ Арена Армеец “, бяха съчетани с съвършено осъществяване. Радина Томова, Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Камелия Петрова и Маргарита Василева завоюваха второ злато от шампионата на планетата. Те завоюваха отличие и в многобоя.

Сребърното отличие е за Италия с оценка от 31.450 точки и Азербайджан, който заслужи 30.750 точки.

Денят не стартира доста добре за девойките. Тимът ни се класира на осмо място на финала на пет обръча. Ансамбълът позволи неточности при осъществяването си и получиха оценка от 31.400 точки, която ги остави на последното място в този край.

Златото на този апарат завоюва тимът на Италия с 34.950 точки. На второ място се подреди Израел - 34.050 точки, а бронзът е за Испания с 33.800 точки.

С това шампионатът на планетата, на който София беше хазаин, завърши. България приключва шампионата с шест медала - два златни на ансамбъла (многобой и смесено съчетание), три сребърни и един бронзов в многобоя за Стилияна Николова.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР