Националните отбори на България и Северна Ирландия играят при резултат

...
Националните отбори на България и Северна Ирландия играят при резултат
Коментари Харесай

НА ЖИВО: България 1:1 Северна Ирландия, Неделев с красив гол

Националните тимове на България и Северна Ирландия играят при резултат 1:1 в конфликт от 8-ия кръг на международните квалификации в група „ С “ на зона Европа. Конър Уошингтън откри в 38-ата, а Тодор Неделев изравни в 53-ата минута.

„ Трикольорите “ ще се опитат да измият срама от загубата с 1:3 от Литва и да си възвърнат ненапълно самочувствието.

Селекционерът Ясен Петров залага в титулярния състав на две двойки близнаци. На вратата застава Иван Караджов, а в отбрана пред него са Иван Турицов, братята Петко и Андреа Христови и Димитър Велковски. В халфовата линия ще работят Ивайло Чочев, Тодор Неделев и другата двойка близнаци - Радослав и Борислав Цоневи. Атаката пък ще водят капитанът в днешната среща Кирил Десподов и Атанас Илиев.

Срещата стартира с късмет за българския отбор, който получи право да извърши директен свободен удар пред наказателното поле на гостите в четвъртата минута. Тодор Неделев стреля непосредствено, като ударът бе прецизен, само че право в ръцете на вратаря Бейли Пийкок-Фарел. В последна сметка бе отсъдено и нарушаване в офанзива след осъществяването на статичното състояние.

Три минути по-късно и островитяните имаха обстановка за попадение. След бърза офанзива на гостите Джордан Томпсън стреля пред наказателното поле, само че Иван Караджов отрази удара. Впоследствие състезател на Северна Ирландия извърши и нарушаване.

В 15-ата минута Ивайло Чочев засече с глава центриране от корнер, само че топката мина над вратата.

Само две минути по-късно Северна Ирландия имаше два чудесни шанса да открие резултата. Първо, след центриране отляво, Пади МакНеър бе оставен непокрит на далечната греда и съумя да засече, само че Караджов отрази в корнер. След осъществяването му пък топката доближи до Конър Уошингтън, който стреля от няколко метра, само че още веднъж вратарят на Арда се намеси уверено.

Натискът на гостите продължи и в 21-ата минута Томсън стреля от отдалеченост, само че още веднъж българският пазач бе на мястото си и избави.

В 26-ата минута „ трикольорите “ проведоха добра офанзива, при която капитанът Кирил Десподов получи топката на скорост отляво, само че си затвори ъгъла и опитът му за удар бе блокиран.

Северна Ирландия съумя да открие резултата в 38-ата минута, когато прецизен бе Конър Уошингтън. Първоначално попадението беше анулирано поради засада, само че обстановката беше преразгледана със системата ВАР, след което голът бе зачетен. Той падна, откакто Пади МакНеър проби чудесно по фланга и центрира в наказателното поле, където Джош Макгенис отклони към вратата с глава, само че Караджов още веднъж избави. Конър Уошингтън обаче бе на точното място и бе на една линия с братята Христови и вкара от близко – 0:1.

До почивката "лъвовете " пробваха да натиснат в търсене на изравняването, само че по този начин и не съумяха да стигнат до чиста обстановка пред вратата на Пийкок-Фарел.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР