Националните ансамбли по художествена гимнастика за жени и за девойки

...
Националните ансамбли по художествена гимнастика за жени и за девойки
Коментари Харесай

Ансамбълът показа новото си съчетание с обръч и бухалки по музика на балета Спартак

Националните ансамбли по художествена гимнастика за дами и за девойки демонстрираха своите композиции през днешния ден в първото контролно за годината в подготвителната зала " Арена Армеец ". Ансамбъл дами в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова показаха новото си комбиниране с три обръча и два чифта бухалки. Те очароваха присъстващите със своята компликация и динамичност, а съчетанието е сложено по музика на балета " Спартак " на арменския композитор Арам Хачатурян.

Композицията с пет топки също е претърпяла промени, само че както съобщи президентът на БФХГ Илиана Раева, би трябвало да усложняване, тъй като това сега е гимнастиката и всички препускат да усложняват и натрупат точки. Разбира се, това не е попречило на Весела Димитрова да покаже и уменията си на ослепителен хореограф.

Ансамбъл девойки също фрапантно са нараснали компликацията на съчетанията от последното им присъединяване пред камерите предходната година на държавните шампионати. Момичетата на Вяра Ваташка демонстрираха две доста атрактивни композиции. Съдии и експерти останаха удовлетворени от видяното.

И двата състава изиграха по два пъти всяко комбиниране. Допускаха се неточности, само че има време до значимите участия на надпревари композициите да се изработят.

Ансамбъл девойки на следващия ден отпътува за Москва, където ще взе участие на интернационален шампионат за ансамбли. Също по този начин на следващия ден за Москва пътува Боряна Калейн, която ще вземе присъединяване в първия за годината Гран При, а в съпътстващия шампионат ще започват Стиляна Николова, Ева Брезалиева и Валерия Ватова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР