Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ ще има актюер. Това каза управителят

...
Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ ще има актюер. Това каза управителят
Коментари Харесай

НЗОК ще има актюер

Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ ще има актюер. Това сподели шефът на НЗОК Петко Салчев по време на онлайн полемика за електронното опазване на здравето.

Този актюер ще би трябвало да разполага с цялостен набор електронни информации, а в някои връзки НЗОК изостава. По думите на Салчев следва рационализиране на електронната обмяна на информация с външни институции и с договорните сътрудници на НЗОК. Все още не са изцяло електронизирани някои доклади, генерирането на фактури, уточни той. Има закъснение на процеса за електронните протоколи, както и за електронните рецептурни книжки.

Трябва да се усъвършенства процесът с работата с консултантите на НЗОК, изключително когато се желае експедитивност на деяние или визира лекуването на деца в чужбина, сподели още Салчев, представен от Българска телеграфна агенция.

Много изоставаме с въвеждането на телемедицинските услуги, добави още той и уточни, че биха разрешили освобождение на лекарски запас. НЗОК чака нов главен център за база данни, както и дублиращ център, защото информацията, която събира НЗОК, е свръхчувствителна и тя би трябвало да бъде непокътната, добави той.

Електронизацията ще помогне, само че тя не може да измести взимането на решения от индивида, както и вземането на медицински решения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР