Националната здравно-осигурителна каса предложи на Министерството на здравеопазването да се

...
Националната здравно-осигурителна каса предложи на Министерството на здравеопазването да се
Коментари Харесай

Здравната каса предложи облекчаване на процедурата за лечение на деца


Националната здравно-осигурителна каса предложи на Министерството на здравеопазването да се одобряват незабавни промени в нормативната уредба за облекчение на лекуването на деца, оповестиха от Касата.
"Изпълнявайки поетите задължения към Сдружение „ Деца с онкохематологични болести “ на среща, състояла се на 26 юни 2019 година в Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), на 3 юли 2019 година шефът на институцията – доктор Дечо Дечев, изпрати писмо до министъра на опазването на здравето с оферти за предприемане на незабавни промени в нормативната уредба. Необходимостта от промени беше разпозната и на следваща среща на 1 юли 2019 година в НЗОК с представители на Министерството на здравеопазването и онкохематолози от Университетската болница „ Царица Йоанна – ИСУЛ “.
Предложенията имат за цел да се облекчи процедурата за подаване на заявките. Предвижда се експлицитен текст за различна опция заявителят, със единодушието на законния му представител, да упълномощава лечебното заведение за болнична помощ, където се организира лекуването, да подава в НЗОК заявление от негово име, като го окомплектова с изискуемата документи.
По този метод ще се редуцира срокът за разглеждане на заявките. Предстои смяна и в други клаузи и текстове, с цел да се облекчат родителите и да се редуцира пътят на пациента. Обхванати са всички аспекти на проблемите, разисквани на двете срещи ", оповестиха от Касата. Източник: БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР