Националната здравна служба в Aнглия открива първата в страната специализирана

...
Националната здравна служба в Aнглия открива първата в страната специализирана
Коментари Харесай

В Англия откриват първата клиника за лечение на деца, зависими от видеоигри

Националната здравна работа в Aнглия открива първата в страната профилирана клиника за лекуване на деца и младежи, пристрастени към компютърни игри, сходни на Fortnite, Candy Crush и Call of Duty, написа " Гардиън ".

В клиниката ще работят психолози, сестри, терапевти и психиатри, които специализират в лекуването на деца и младежи. Те ще наблюдават положението на лица на възраст сред 13 и 25 години, които прекарват огромна част от живота си в електронни игри.

От през днешния ден персоналните лекари, както и други медицински експерти в Англия ще могат да пренасочват към услугата пристрастените, а лекуването там ще може да стартира след към месец.
Клиниката е учредена поради притеснително възходящия брой деца и младежи, при които несъразмерната приложимост на видеоигри се отразява на здравето им, най-много на психическото.

Клиниката ще е част от Националния център за поведенчески зависимости в Лондон. Пациентите, ориентирани към нея, ще могат да я посещават персонално или да вършат съвещания онлайн посредством " Скайп ".

Според Саймън Стивън, изпълнителен шеф на Националната здравна работа в страната, здравните нужни непрекъснато се менят. " Тази нова услуга е отговор на един нововъзникващ проблем, част от възходящото напрежение, на което децата и младежите са изложени в наши дни. "

Миналата година Световната здравна организация за пръв път призна " гейминг разстройство " за здравно положение. То е включено в нейното актуализирано издание на Международната подредба на болесттите, което служи като справочник за докторите в целия свят за това кои са положенията, приети публично за болест от организацията.

Според доктор Хенриета Боудън-Джоунс, шеф на новия център за лекуване на зависимости и представител на Кралския лицей по психиатрия, " гейминг разстройството " е психологично положение, което може да има доста съществени последици върху живота на хората - както този на пациентите, по този начин и на техните фамилии. Тя добавя, че това е психологично заболяване, което не би трябвало да се подминава с лека ръка. " Говорим за случаи, в които някой може да прекара по 12 часа дневно, играейки компютърни игри, и най-после да се окаже обществено изолиран или да загуби работата си като резултат. "

Редица страни в света към този момент взимат ограничения против възходящия брой пристрастени към игрите и интернет. В Южна Корея да вземем за пример бе въведена възбрана деца под 16 години да играят онлайн игри от среднощ до 6 сутринта. В Китай софтуерната компания Tencent ограничи броя часове, които децата могат да прекарват с нейната най-популярна игра, напомня " Гардиън ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР