Националната статистика обяви, че вече подготвя следващото преброяване на населението.

...
Националната статистика обяви, че вече подготвя следващото преброяване на населението.
Коментари Харесай

През 2021 г. НСИ ще измери с колко сме се стопили

Националната статистика разгласи, че към този момент приготвя идващото броене на популацията. Междувременно калкулаторът на Организация на обединените нации пресметна, че броят на българите е паднал под 7 милиона.

Точно в 14:07 ч, на 29 юни станахме 6 999 999 души.

Департаментът по стопански и обществени въпроси към Организация на обединените нации пресмята броя на популацията за всяка страна в действително време. Смъртността у нас е много по-висока от раждаемостта – от началото на годината са умряли 54 322,а родените деца са 33 870.
Раждаемостта за 2017 година е рекордно ниска в България Само 57 175 бебета са родени предходната година у нас
По данни на Организация на обединените нации популацията у нас е минало зенита си през 1986 година – тогава сме били съвсем 9 милиона души. Оттогава се топим. Към това се прибавя и сериозната емиграция и то освен по стопански, само че по здравни аргументи. „ Страшно доста фамилии започнаха да напущат страната в опит да спасят околните си”, разяснява Ваня Григорова от КТ „ Подкрепа”.

Само през днешния ден до обед от България са емигрирали 13 души, пресмятат в Организация на обединените нации. По статистика в Габровска област се раждат минимум деца - 6,5 на хиляда. Най-висока в България е раждаемостта в Сливенско – съвсем 13 на хиляда души.

Следващото публично броене на популацията ще е през 2021 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР