Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания организира

...
Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания организира
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за хематологични заболявания

Националната профилирана болница за интензивно лекуване на хематологични болести провежда безвъзмездни прегледи на 8 и 9 юни 2019 година /събота и неделя/.

Консултациите ще се правят от водещите лекари на болничното заведение от 9.00 до 13.00 часа. Ще бъдат преглеждани пациенти от цялата страна със подозрения за болести на кръвта, в т. ч. за наследствени хематологични болести, както и такива с сложена към този момент диагноза - анемия, левкемия, лимфом, миелом. Пациентите ще имат опция да получат и консултация вид „ второ мнение “ по отношение на диагнозата, лекуването и прогнозата на болестта. Желателно е да носят здравна документи и настоящи проучвания, в случай че разполагат с такива.

Необходимо е авансово записване на час на телефони 02/45 42 104 и 0879 544 767, като позвънявания ще се одобряват всеки работен ден от 9.00 до 14.00 ч. Крайният период за записване е 6 юни 2019 година /включително/.

Хематологичните болести засягат кръвта, кръвотворните органи и лимфната тъкан. Те обгръщат необятен набор от доброкачествени и злокачествени, вродени и добити нарушавания. Съществуват многочислени нарушавания на кръвта и навременното им определяне е от голяма важност за ефикасното им лекуване.

Анемията е една от най-често срещаните заболявания на кръвта и се характеризира със признаци като отмалялост, изтощение, студени крака, виене на свят или сърцетуптене. България се намира в географска област с висока периодичност на носителство на гени за редки наследствени анемии.

Синините при лек удар или щедро кървене при дребни контузии могат да бъдат сигнал за хематологично нарушаване в системата за кръвосъсирване.

Злокачествените хематологични болести - левкемии, лимфоми, миелом, болест на Ходжкин съставляват сериозен дял от общата онкологична заболеваемост. Те са на 5-то място по периодичност след рака на белия дроб, простатата, рака на гърдата и дебелото черво. През последното десетилетие се следи забележителен растеж на пациентите с лимфом - злокачествено заболяване на лимфните възли и лимфната тъкан.

В международен мащаб диагностицирането на злокачествените хематологични болести закъснява от време на време с повече от година. В същото време обаче, достиженията и нововъведенията при лекуването им бележат сериозен напредък. При някои от тях преживяемостта даже се изравнява с тази на здравите хора.

Национална профилирана болница за интензивно лекуване на хематологични болести прави всички профилирани проучвания за диагностициране и управление на болесттите на кръвта и лимфната тъкан. В лечебното заведение се лекуват и наблюдават пациенти, както с доброкачествени, наследствени, по този начин и със злокачествени болести на кръвта, като се ползват всички съвременни способи за лекуване, в това число трансплантация на хемопоетични стволови кафези.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР