Националната служба за охрана въвежда мерки за сигурност в София

...
Националната служба за охрана въвежда мерки за сигурност в София
Коментари Харесай

НСО въвежда мерки за сигурност в центъра на София на 3 Март

Националната работа за защита вкарва ограничения за сигурност в София на Националния празник 3 март, оповестиха от службата.

На Националния празник на България - 3 март 2024 година (неделя), Националната работа за защита (НСО) вкарва ограничения за сигурност в София.

От 11:00 часа пред Паметника на Незнайния боец в столицата ще се състои церемонията за издигане на националното знаме на България. От 12:00 ч. пред постройката на Администрацията на Президента ще се състои тържествена промяна на гвардейския часовой. Тържествената инспекция (заря) по случай Националния празник е с начало 18:30 часа на пл. „ Народно заседание “.

За церемонията пред Паметника на Незнайния боец жителите ще имат достъп през пунктове за инспекция, проведени при ул. „ Раковски “ и ул. „ Оборище “, при ул. „ Париж “ и ул. „ Шипка “ и при южната страна на храм-паметника „ Свети Александър Невски “.

За искащите да следят тържествената инспекция (заря) на пл. „ Народно заседание “ достъп ще бъде обезпечаван през три пукта за инспекция – два от двете страни на пешеходните алеи на бул. „ Цар Освободител “ наоколо до изходите на подлеза при СУ „ Свети Климент Охридски “ (кръстовището на бул. „ Цар Освободител “ и бул. „ В. Левски “) и един пункт на бул. „ Цар Освободител “ (откъм хотел „ Сенс “).

Гражданите ще бъдат проверявани с металдетектори за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран.

За времето от 09:00 часа до 12:30 часа се вкарва възбрана за потребление на безпилотни летателни средства (дронове) в радиус от 1000 м към зоната за сигурност с център пл. „ Александър Невски “.

От 16:00 ч. до 22:00 ч. се не разрешават полетите на всички типове безпилотни летателни средства в зона с радиус 1300 м с център пл. „ Народно заседание “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР