Националната служба за охрана предприема мерки за сигурност в София

...
Националната служба за охрана предприема мерки за сигурност в София
Коментари Харесай

НСО с мерки за сигурност в София на 6 май, забраняват пускането на дронове

Националната работа за защита подхваща ограничения за сигурност в София на 6 май – Денят на храбростта и празник на Българската войска, оповестиха от пресцентъра на службата.

От 10.00 ч. на пл. „ Княз Александър I “ в столицата ще се състои церемониален водосвет на бойните флагове и знамената светини на Българската войска, след което ще се организира церемониален церемониал.

Достъп на жителите до зоната на събитието ще бъде обезпечаван от 8.30 часа през пет пункта за инспекция. Те ще са на ул. „ Съборна “ и ул. „ Княз Александър I “; на ул. „ Съборна “ и ул. „ Леге “; на ул. „ Дякон Игнатий “ и ул. „ Аксаков “ (срещу Българската банка за развитие); на югозападния ъгъл на постройката на Народното събрание (откъм пл. „ Независимост “); на ул. „ Георги Бенковски “ и бул. „ Цар Освободител “.

Служителите на НСО ще правят инспекции за предмети и рискови субстанции. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран.

За времето от 8.30 до 12.30 ч. се вкарва възбрана за потребление на безпилотни летателни средства (дронове) в радиус от 1000 м към зоната за сигурност.

На 6 май ще се организира боен церемониал във връзка честването на Деня на храбростта и празника на Българската войска. Парад не се е провеждал в последните три години.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР