Националната служба за охрана (НСО) въвежда мерки за сигурност в

...
Националната служба за охрана (НСО) въвежда мерки за сигурност в
Коментари Харесай

НСО със засилени мерки за сигурност в столицата

Националната работа за защита (НСО) вкарва ограничения за сигурност в столицата в региона към Паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека.

Програмата за публично честване на празника в София ще стартира с тържествено шествие от 10:30 ч., което ще тръгне от Министерството на образованието и науката.

И през днешния ден по традиция са планувани доста шествия и тържества в цялата страна

В 11 ч. пред Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий “ ще се организира формалната гала по случай 24 май.

Достъп на жители до зоната за сигурност пред Националната библиотека ще бъде обезпечаван от 9:30 ч. през два пункта за инспекция – на ул. „ Шипка “ (срещу СУ „ Св. Климент Охридски “) и на бул. „ Васил Левски “ (срещу Националната художествена академия).

Служителите на НСО ще правят инспекции. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран.

За времето от 10:30 ч. до 13 ч. се вкарва възбрана за потребление на дронове в зоната за сигурност.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР