Националната служба за охрана (НСО) търси да назначи 34-ма служители

...
Националната служба за охрана (НСО) търси да назначи 34-ма служители
Коментари Харесай

Глад за кадри: НСО търси над 30 нови служители за редиците си, може и със средно образование

Националната работа за защита (НСО) търси да назначи 34-ма чиновници на сержантски длъжности – 20 охранители, 10 водачи и четирима автомонтьори, оповестиха от службата.

 
Документи за кандидатстване за длъжностите „ младши помощник ”-охранител и „ младши помощник ”-шофьор се подават до 10 ноември 2023 година в това число.

Свободните 20 длъжности за охранители в НСО са за претенденти до 32 години със приключено най-малко приблизително обучение. Новопостъпилите чиновници ще преминат начално военно образование и първична професионална подготовка, с която ще придобият характерни познания и умения за потребление на огнестрелно оръжие, профилирано съоръжение и тактичност и техники за отбрана.

Кандидатите би трябвало да са пълнолетни български жители с чисто правосъдно минало, да са физически и психически пригодни, както и да имат удостоверение за ръководство на МПС от категория „ B ”.

Кандидатите за чиновници по защитата минават през изпит за определяне на физическа подготовка, психическо проучване и заключително изявление.

Свободните 10 сержантски длъжности за водачи в НСО са за претенденти, не по-възрастни от 40 години, психически пригодни, с минимум приблизително обучение и с чисто правосъдно минало. Кандидатите би трябвало да имат удостоверение за ръководство на МПС от категория „ C ” и да не са лишавани от право на ръководство на МПС през последните 3 години. Сред изискваните документи е и уверение (справка) от „ Пътна полиция “ за наложените санкции на лидера.

Кандидатите за водачи на МПС минават през изпит за определяне на физическа подготовка и изпит за определяне на равнище на характерни познания и умения за осъществяване на длъжността, в това число на практика изпит с ръководство на коли от разнообразни категории („ C ” и „ B ”) на полигон и в градски условия. На идващите стадии претендентите ще преминат през психично проучване и заключително изявление.

До 27 октомври 2023 година в това число се одобряват документи на претенденти за сержанти в НСО за 4 (четири) свободни длъжности „ младши помощник “ – автомонтьор. Кандидатите би трябвало да имат най-малко приблизително обучение и професионална подготовка в региона на автотранспортната техника, да не са по-възрастни от 40 години и да не са осъждани.

Кандидатите за автомонтьори в НСО също минават през три стадия на конкурсната процедура – изпит за определяне на равнището на характерни познания и умения, психично проучване и заключително изявление.

Документи се одобряват всеки работен ден от 09:00 часа до 11:00 часа и от 14:00 часа до 16:00 часа в приемната стая на контролно-пропускателния пункт на НСО на адрес: гр. София, бул. „ Черни връх “ № 43.

Подробна информация за конкурсните процедури, за условията към претендентите, нормативите, които следва те да покрият, както и нужните документи, са оповестени в раздел „ Кариера в НСО/Конкурси “ на на НСО.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР