Националната служба за охрана (НСО) е похарчила над 14 700

...
Националната служба за охрана (НСО) е похарчила над 14 700
Коментари Харесай

НСО е похарчило близо 15 000 лв. за охрана на Гешев на почивката му в САЩ през януари 


Националната работа за защита (НСО) е похарчила над 14 700 лева, с цел да охранява основния прокурор Иван Гешев по време на визитата му в Съединени американски щати през януари. Това излиза наяве от отговор на началника на службата Емил Тонев до депутата Ивайло Мирчев, оповестиха от “Демократична България ”.

Тогава от кабинета на Гешев оповестиха, че той е поканен " за присъединяване в 71-та Национална молитвена закуска, която се дава от американския президент Джо Байдън ". Организаторът на събитието - някогашният сенатор Марк Прайър,, че българският основен прокурор не е измежду поканените.

Впоследствие прокуратурата популяризира фотоси на Гешев, от които ставаше ясно, че във Вашингтон. Неговата заместничка Красимира Филипова пък отговори на въпрос на Мирчев, че пътуването на началника ѝ е било и не е финансирано от бюджета на обвиняването.

Сега въпреки всичко излиза наяве, че страната е похарчила средства за него. От отговора на Тонев до Мирчев излиза наяве, че с въпросните близо 15 000 лева са обезпечени “самолетни билети, хотелско настаняване, дневни пари, медицински застраховки и фотоси за визи ” на гардове от НСО.

Информацията е предоставена на Мирчев в качеството му депутат. Той е отправил питане по тематиката и по Закона за достъп до социална информация, като елементарен жител, само че по него не е получил отговор.

По време на пътуването си до Вашингтон през януари основният прокурор се засече там с, за чиято аудиенция Народното събрание беше похарчил 10 000 лева
Две закуски във Вашингтон: на едната е Джо Байдън, на другата - Иван Гешев
Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.

Източник: svobodnaevropa.bg


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР