Националната полиция на Молдова започна разследване на убийство, след като

...
Националната полиция на Молдова започна разследване на убийство, след като
Коментари Харесай

Убийство на опозиционен лидер в Приднестровието в Молдова

Националната полиция на Молдова стартира следствие на ликвидиране, откакто опозиционен водач в Приднестровието беше открит убит в дома си, оповестиха управляващите през днешния ден, представени от Асошиейтед прес.

Полицията заяви, че подхваща " всички нужни ограничения за следствие на ликвидиране " във връзка със гибелта на 47-годишния Олег Хоржан , водач на Приднестровската комунистическа партия . Молдовските управляващи не оповестиха по кое време е бил погубен той и не предоставиха детайлности за възможните доказателства, открити в дома на Хоржан в градче покрай столицата на Приднестровието - Тираспол.

 
Tonight, the leader of the Communist Party of *, Oleg Khorzhan, was killed.

Transnistria is recognized as an occupied territory of the Republic of.
— NEXTA (@nexta_tv) В настрана изказване от Службата за реинтеграционни политики на Молдова съобщи, че е предложила започването на настрана без значение следствие под управлението на задачата на Организацията за сигурност и съдействие в Европа в страната, която граничи с Украйна и Румъния. Бюрото изрично осъди " незаконните дейности, които заплашват живота на хората ", и сервира съболезнованията си на фамилията и околните на Хоржан. 

Хоржан беше арестуван през 2018 година, а по-късно наказан на четири години и половина затвор за хипотетично нахлуване над чиновник на реда в Тираспол дни откакто беше провел обществен митинг там. Партията му назова изказванията за нахлуване " неуместно обвиняване " и упрекна управляващите в Тираспол в политическо гонене.

Приднестровието, което има население от към 470 000 души, е дребна територия, ситуирана сред източния бряг на река Днестър и границата на Молдова с Украйна. Откакто Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година, водачите на Молдова нееднократно са упреквали Москва, че организира акции в опит да дестабилизира страната , която до 1991 година беше руска република, а предходната година стана претендент за участие в Европейския съюз.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР