Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ), съвместно

...
Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ), съвместно
Коментари Харесай

Национална работна среща за противодействие на трафика на хора в Пловдив

Националната комисия за битка с трафика на хора (НКБТХ), взаимно с Местната комисия за битка с трафика на хора (МКБТХ) – Пловдив, провежда Национална работна среща за противопоставяне на трафика на хора и протекция на жертвите. Събитието се осъществя с поддръжката на фондация " Ханс Зайдел “ и ще се състои в интервала 7-9 ноември 2018 година в хотел " Рамада Пловдив Тримомциум " в Пловдив. Срещата ще бъде открита от Камелия Димитрова, секретар на НКБТХ и Златин Велев, зам.-кмет на община Плодвив и ръководител на МКБТХ Пловдив.

В събитието ще вземат присъединяване ръководителите и секретарите на десетте Местни комисии за битка с трафика на хора от градовете Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Русе, Сливен и Плевен, както и членове на Местните комисии, представляващи другите институции и организации, които работят по казуса на локално равнище. На срещата ще участват също представители на администрацията на НКБТХ.

На Националната среща ще бъдат показани и разисквани резултати от постигнатото през 2018 година. Ще бъде изработен разбор на трендовете в региона на трафика на хора на национално и локално равнище. Акценти на срещата ще са идните взаимни действия на МКБТХ и НКБТХ, за правене на Проект на стратегия за предотвравяване и противопоставяне на трафика на хора за 2019 година Експертите ще формулират и ограничения за повишение на успеваемостта на дейностите както на локално, по този начин и на национално равнище.

*За интервала 2015-2017 година 10-те Местни комисии са обхванали близо 65 хиляди лица в границите на 303 действия по предварителна защита на трафика на хора. Според данни на Прокуратурата на Р България за първото шестмесечие на 2018 година има 339 потърпевши лица, за които се води следствие за трафик на хора.

Европейската комисия рапортува, че 65% от жертвите на трафик на хора са жители на остарелия континент. Според данните на Европейската кмисията 67 % от записаните жертви на трафик в Европейски Съюз са жертви на полова употреба (95 %, от които са дами или момичета), следвани от жертвите на трудова употреба (21 %) и други форми на употреба (12 %).
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР