Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) и отборите

...
Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) и отборите
Коментари Харесай

COVID-криза: НХЛ губи над 1 млрд. долара

Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ) и тимовете ще изгубят общо над 1 милиард $ поради съкратения календар по време на Ковид-19 пандемията, твърди комисионерът Гари Бетман. Той обаче акцентира, че за играчите и почитателите е доста значимо да има мачове.

Редовният сезон, който стартира тази нощ в 00:30 българско време с мача Питсбърг - Филаделфия, бе скъсен до 56 мача на тим вместо обичайните 82. Плейофите пък се чака да бъдат в общоприетия формат с 16 тима и се чака те да приключат през юли.

Всичко това ще разреши хокеят да се завърне към естествен календар за сезон 2021/2022.

"Нека бъда явен - играем този сезон, тъй като това е доста значимо за нашия спорт. Феновете и играчите имат потребност от мачове и те могат да дадат на хората, най-много тези в изолираност, възприятие за завръщане към естественото и нещо да вършат като цяло ", сподели Бетман на конференция.

"Ще ни излезе по-евтино да затворим залите и да не играем. Да, в този момент ще загубим повече пари, само че на това равнище е надалеч по-добре да играем постоянно, в сравнение с да не го вършим въобще ".

Повечето хокейни зали въобще няма да могат да одобряват почитатели в началната част на сезона и Бетман е безапелационен, че финансовите загуби към този момент не се считат в милиони.

"В края на краищата общите загуби за Лигата и клубовете ще бъдат милиарди долари. Наясно сме с следствията от това, че избрахме да играем, само че притежателите и клубовете са в положение да поемат този удар ", добави той.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР