Националната енергийна компания (НЕК) е отговорна компания и спазва Закона

...
Националната енергийна компания (НЕК) е отговорна компания и спазва Закона
Коментари Харесай

НЕК е отговорна организация и спазва закона

Националната енергийна компания (НЕК) е виновна компания и съблюдава Закона за енергетиката, решенията на КЕВР и нейните разпореждания и разпоредби.

Така изпълнителният шеф на НЕК Петър Илиев отговори на конференция на недоволството на работодателските организации за скоковете на цените в пазара на ток в България и обвиняването на Васил Велев, че се следят " всички признаци на проведена незаконна група ".

По думите на Илиев, такива изказвания, че на пазара на ток има провела незаконна група, са много неприятни.

Въпреки че обвинявания да е застрашена доставката на електрическа сила не е имало, Петър Илиев съобщи, че подсигурява, че няма човек в компанията, който да допуснеда заплаши доставката не електрическа сила за популацията, снабдяването с питейна вода, вода за напояване и за промишлените предприятия. " НЕК не може да допусне това да се случи и да няма ток за популацията. Това са немислими неща ", увери Петър Илиеев и даде обещание, че ще има задоволително сила за популацията, както и вода за най-различните потребности.

Припомняме, тази заран в ефира на Нова телевизия ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев съобщи, че пазарът на ток за бизнеса е манипулиран. " При подобен НЕК на нас не ни трябват врагове, не ни би трябвало конкуренция ", съобщи шефът на АИКБ. Тази позиция споделят още БСК, БТПП и КРИБ. Работодателите желаят освен оставката на управлението на Националната електрическа компания (НЕК), само че и преструктуриране на сдружението.

Вчера работодателите изпратиха и отворено писмо по тематиката до министър-председателя Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев и министъра на енергетиката Теменужка Петкова. По проблема е сезирана и прокуратурата.

Днес от КЕВР оповестиха, че ръководителят Иван Иванов е поскал подробна информация за подписаните покупко-продажби през този интервал във всички сегменти на борсовата търговия от изпълнителния шеф на Българската самостоятелна енергийна борса ЕАД (БНЕБ) Константин Константинов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР