Националната дирекция за борба с корупцията на Румъния наложи запор

...
Националната дирекция за борба с корупцията на Румъния наложи запор
Коментари Харесай

Запорираха имуществото на лидера на управляващата партия в Румъния

Националната дирекция за битка с корупцията на Румъния наложи запор на имуществото на петима души, разследвани по делото "Тел Друм " за корист с еврофондове. Делото стартира предходната седмица, а измежду разследваните е водачът на ръководещата Социалдемократическа партия Ливиу Драгня. Срещу него се води и друго дело за корист със служебно състояние. Миналата година Драгня беше наказан условно за изборни измами. Той отхвърля всички обвинявания като политически стимулирани.

Викове "Оставка " посрещнаха Ливиу Драгня, който посети Националната дирекция за битка с корупцията. Имаше и негови съпартийци, пристигнали да изразят поддръжка. Наложен е запор върху движимо и недвижимо имущество на Драгня на стойност към 27 млн. евро.

Той е обвинен за основаване на проведена незаконна група и подправяне на документи, за придобиване на средства от европейските фондове. Разследвани са общо осем души. Става дума за интервала 2001-2012 година, когато Драгня е управлявал Окръжния съвет на ТЕлеорман, в Южна Румъния. Заподозрените са приватизирали компанията за пътни градежи "Тел Друм ", откъдето идва името на делото.

Под контрола на Ливиу Драгня компанията е спечелила с измами редица публични поръчки. Разследването е по сигнал на Европейската работа за битка с измамите ОЛАФ. Оттам имат доказателства, че Румъния е получила нелегално за пътно строителство 21 млн. евро от Европейския фонд за районно развиване. Средствата би трябвало да бъдат възобновени.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР