Националната авиокомпания на Нова Зеландия предприема нетрадиционен метод за проследяване

...
Националната авиокомпания на Нова Зеландия предприема нетрадиционен метод за проследяване
Коментари Харесай

Авиокомпания ще мери теглото на пътниците преди полет

Националната самолетна компания на Нова Зеландия подхваща нетрадиционен способ за следене на натовареността и разпределянето на тежестта в самолетите – ще претегля пасажерите преди да се качат на борда. Новите правила влизат в действие от 2 юли тази година и ще важат за интернационалните полети от интернационалното летище в Окланд, оповестява CNN.

Програмата, която Air New Zealand назовава „ изследване на тежестта на пасажерите “, е метод за събиране на данни за натоварването и разпределението на тежестта на самолетите, споделя самолетната компания.

Ние претегляме всичко, което се движи в самолета – от товара през храната на борда до багажа в багажното поделение “, сподели в изказване Алистър Джеймс, експерт на самолетната компания по възстановяване на контрола на натоварването. „ За клиенти, екипаж и кабинни чанти използваме междинни тегла, които получаваме от това изследване. “

Все отново тежестта е персонално нещо, което не всеки желае да разкрие. За да отбрани поверителността на хората, самолетната компания споделя, че всички данни ще бъдат анонимни.

Това, което би трябвало да създадат пасажерите, е да застанат на електронна везна и да се претеглят, когато се записват за своя полет. След това информацията за тежестта на пасажерите се изпраща към базата данни и няма да се появява на екрана на служителя, който прави инспекциите преди качване на борда на самолета.

Багажът ще се слага на друга везна за в допълнение претегляне.

Знаем, че стъпването на кантара може да бъде плашещо. Искаме да уверим нашите клиенти, че на никое място няма да се появява цифрата. Никой няма да види тежестта ви, даже вие “, сподели Джеймс.

Това не е първият път, в който Air NZ моли пасажерите да стъпят на кантара, преди да се качат на полета си. Пътниците по вътрешните линии участваха в изследване през 2021 година, само че това за интернационалните пасажери беше отсрочено заради пандемията.

Сред хората, които може да бъдат помолени да вземат участие в изследването, са тези, които пътуват с пряк полет от Окланд до летище JFK в Ню Йорк.

17-часовият водещ маршрут беше пуснат предходната есен като опора на тактиката на Air NZ след пандемията. Това е и един от най-дългите полети в света.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР