Националната асоциация на зърнопроизводителите обяви, че няма да приеме незаконни

...
Националната асоциация на зърнопроизводителите обяви, че няма да приеме незаконни
Коментари Харесай

Зърнопроизводители обявиха, че не приемат незаконни действия за износа на стоки

Националната асоциация на зърнопроизводителите разгласи, че няма да одобри противозаконни дейности на страната за износа на артикули.

Няма съответно деяние от страна на страната по отношение на запаса от зърното, съобщи Радостина Жекова, ръководител на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите,пред Българска национална телевизия. Тя счита, че сега, в който корабите били спрени, производителите се запитали по какъв метод и за какво са спрени.

Националната асоциация на зърнопроизводителите е била поканена на среща в Министерския съвет. В нея са взели участие министър председателят и министърите на земеделиетои на финансите. На срещата е била обяснена интервенцията, която се кани да направи страната, на пазара на зърно.

" Но мотивът за тази покана беше по-скоро декларацията, която зърнопроизводителите разписаха, че по никакъв метод няма да се толерира и няма да се одобряват противозаконни дейности от страна на страната по отношение на износа на стока ", сподели Радостина Жекова.

" Държанието на държавното управление, респективно Министерство на земеделието, докара до извънреден безпорядък, който от своя страна докара до суматоха, както в средите на земеделските производители, по този начин и в популацията, а това води до далавера " , добави тя.

Националната асоциация на зърнопроизводителите твърдо осъжда такива дейности, сподели Радостина Жекова.

" Спекулация е закупуването на непазарни цени на всевъзможен тип стока, която сме произвели в България. Няма нищо неприятно в желанието на страната да попълни държавния запас и да направи ресурс, само че би трябвало да сме наясно, че това е жива стока и тя има особености на предпазване. Милион и половина тона пшеница, които би трябвало да влязат по някакъв метод в нечий хранилища е належащо да бъдат деликатно следени. Това ще бъде извънредно безценен запас на страната ", разяснява още Жекова.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР