Националната агенция за приходите в Хасково добави към бюджета над

...
Националната агенция за приходите в Хасково добави към бюджета над
Коментари Харесай

Имущество на длъжници  за 600 000 лв. продаде НАП- Хасково 

Националната организация за приходите в Хасково добави към бюджета над 600 хиляди лева за девете месеца на годината, след продажби на активи, осъществени от обществените реализатори от дирекция „ Събиране “. Това са недвижими парцели, транспортни средства и движимости, оповестени на търг, поради неплатени данъчни, осигурителни и други отговорности на досегашните им притежатели. Със средствата от извършените търгове се погасяват напълно или отчасти задължения към Национална агенция за приходите и други взискатели като КАТ, общини, съд и други, разясниха от Национална агенция за приходите. 

Малко над 300 хиляди лева са събрани от продадени недвижими парцели, останалите са от  леки и товарни коли, ремаркета, машини и уреди  и други Всички те са продадени на 44 търга, извършени от началото на годината. 

В момента Национална агенция за приходите предлага два леки автомобила Mercedes със забележки, гараж в Хасково, както и два товарни автомобила Ford и Renault, относително нови. 

От офиса на Национална агенция за приходите в Хасково разясняват, че от ден на ден длъжници се стараят и съумяват да погасяват отговорностите си преди да се стигне до продажба. Само предишния месец физически лица са внесли близо 360 хиляди лева просрочени налози и осигуровки, с цел да се избегне търг на запорирано тяхно имущество. 

Данъчните предлагат, с цел да не стига до сходни дейности от страна на обществените реализатори, при усложнение в заплащането на дължими налози и осигуровки, жителите и компаниите да се свързват навреме с дирекция „ Събиране “. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР