Националната агенция за приходите проверява 13 704 дружества заради нелогично

...
Националната агенция за приходите проверява 13 704 дружества заради нелогично
Коментари Харесай

Акция в над 2000 дружества: Данъчните търсят кеш във фирмени...

Националната организация за приходите ревизира 13 704 сдружения поради нелогично високи касови наличия. В годишните си финансови доклади за 2019 година те са показали, че държат в брой над 100 000 лв., обясниха от организацията.

Данъчните инспектори към този момент правят инспекции на място в 2 116 компании, като наличните в касите средства се преброяват, разказват и съпоставят с посочените в счетоводните доклади.
Наред с контролната акция в обектите, общо 11 588 рискови сдружения ще получат електронни писма или позвъняване от Информационния център на Национална агенция за приходите. По този метод приходната организация предизвиква компаниите непринудено да прегледат още веднъж счетоводните си ресурси и да създадат корекции в годишните си финансови доклади, ако не всички суми са фактически налични в касите им.

От Национална агенция за приходите към този момент са почнали осведомителната акция, като данъчните ще се свържат с над 5 100 сдружения по телефона, а 6 478 ще получат лични електронни писма с увещание да прегледат отново годишните си финансови доклади и наличните в касите им средства. При несъответствия сдруженията ще имат опция да поправят данните и да подадат счетоводните си доклади още веднъж.

Някои от проверяваните компании към този момент са подали годишните си финансови доклади за 2020 година, въпреки че срокът за това изтича в края на юни. Посочените в тях касови наличия не престават да бъдат нелогично високи, безапелационни са от Национална агенция за приходите.

За да няма фишинг офанзиви от Агенцията по приходите разпространиха и пример на писмото, с което компаниите се осведомят за инспекциите. В него са посочени и глобите, които грозят бизнеса при определяне на нарушавания.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР