Националната агенция за приходите провери над 60 бензиностанции в цялата

...
Националната агенция за приходите провери над 60 бензиностанции в цялата
Коментари Харесай

При проверка на бензиностанции: НАП откри измами с отстъпката за горива

Националната организация за приходите ревизира над 60 бензиностанции в цялата страна сред 19  и 21 август. Контролните дейности на данъчните инспектори са свързани със зачестилите сигнали за нередности при потреблението на компенсацията от 25 ст. на литър/кг гориво, оповестиха от приходната организация.

Фискалните контрольори разкрили общо 6 нарушавания в проверявани обекти , като употребявали и метода на скритото наблюдаване. В три от бензиностанциите проверяващите открили разминаване сред наличностите в касата и сумите, посочени в дневните финансови доклади. Инспектори " под прикритие " следили в границите на 30 минути бургаска бензиностанция, като в този интервал били заредени общо 5 автомобила.

По-късно, при явната инспекция на дневните доклади, отразените отстъпки и номерата на транспортните средства, данъчните разкрили, че е вписана отстъпка от 25 ст. за зареждане на кола, която не е минала през бензиностанцията за времето на скритото наблюдаване. В различен обект в региона на Бургас пък бил вписан недействителен номер на автомобил, чийто притежател е употребил компенсацията . При инспекция във Варна инспекторите се натъкнали на противозаконна бензиностанция, която не е била записана по Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис.  

За всички нарушавания са формирани актове, като инспекциите на чиновниците от " Фискален надзор " не престават взаимно с Агенция " Митници ". 

" Отстъпката от 25 ст. е част от антикризисния пакет и се дава като отплата поради покачването на цените на горивата . Наблюдаваме обектите за зареждане с горива за ограничение на опитите за злоупотреби на гърба на данъкоплатците. Ще бъдем безкомпромисни с всевъзможни прояви на неспазване на законодателството ", сподели зам.- изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Зоя Габровска.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР