Националната агенция за приходите провежда регулярно проучване на нагласите на

...
Националната агенция за приходите провежда регулярно проучване на нагласите на
Коментари Харесай

Стотици дружества се включиха в проучване на НАП за нагласите на бизнеса към контролните действия

Националната организация за приходите организира регулярно изследване на настройките на бизнеса към контролните дейности на Агенцията за понижаване на корупционния риск. Фирми и жители имат принос към проучването като попълнят анкетата за отчитане на настройките, оповестена в уеб страницата на приходната организация. Целта е да се получи противоположна връзка от клиентите на Национална агенция за приходите - физически и юридически лица, която ще способства за предварителна защита и ограничение на вероятни прояви на корупционни практики.

Анкетата изследва мнението на данъкоплатците за това има или не корупция в данъчната администрация, на какво равнището е тя, както и да се разпознават навреме възможни предпоставки за вероятни корупционни практики. Проучването изследва и степента на съблюдаване на етичните правила от страна на чиновниците на Национална агенция за приходите при осъществяване на служебните им отговорности и практикуване на пълномощия.

Активното присъединяване на жители и представители на бизнеса в анкетата ще способства за предприемане на бързи и съответни дейности по предварителна защита и противопоставяне на корупционния риск.

Анкетата е анонимна и попълването ѝ лишава не повече от 5 минути през уеб страницата на Национална агенция за приходите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР