Националната агенция за приходите предлага на Министерството на финансите да

...
Националната агенция за приходите предлага на Министерството на финансите да
Коментари Харесай

НАП предлага да се удължи срока за смяна на софтуерите в бензиностанциите

Националната организация за приходите предлага на Министерството на финансите да удължи периода за промяна на софтуерите в бензиностанциите до септември. Така те ще разполагат с спомагателни 6 месеца, в които да вкарат новите касови бележки, в които ще участва и разбивка за цената на горивото. Според приходната организация времето е задоволително бензиностанциите да стартират да издават касови бележки с новите условия.

``
реклама

Касовите бележки с разбивка на цената на горивата трябваше да са факт след 10 дни. Обявеният период - 1 април обаче се оказа прекомерно къс за сектора и от петролната и газова асоциация нееднократно предизвестиха за риска от рецесия на пазара и отчасти затваряне на обекти, защото нямало да съумеят да вкарат новия програмен продукт.

Росен Бъчваров, представител на Национална агенция за приходите: Категорично считаме, че срокът до септември е изцяло задоволителен, тази информация, която клиентите биха получили, които заслужават да знаят е изцяло задоволителен.
Преди седмица Комисията за защита на конкуренцията излезе със мнение, че новите касови бележки ще навредят на пазара на горива и ще нарушат конкуренцията. От Национална агенция за приходите не разясняват този въпрос, тъй като бил в компетенциите на министерството на финансите, само че прецизираха, че с изключение на срокът не са предложили промени по условията за новите касови бележки, които ще се издават на бензиностанциите. 

Росен Бъчваров, представител на Национална агенция за приходите: Инфраструктурата на търговията на горива е значима от позиция на снабдяването на популацията с гориво и в действителност не се прави компромис във връзка с наличието, а единствено във връзка с времето, в което те ще изпълнят това условие.
Очаква се и реакцията на финансовото министерство по тематиката.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР