Националната агенция за приходите (НАП) запечата бензиностанция, в която не

...
Националната агенция за приходите (НАП) запечата бензиностанция, в която не
Коментари Харесай

НАП затвори бензиностанция край Пловдив

Националната организация за приходите (НАП) запечата бензиностанция, в която не са регистрирани продажбите на течни горива по надлежния ред и за тях не са подавани данни в приходната организация, оповестиха от пловдивската дирекция на Национална агенция за приходите.

Служителите от звеното за фискален надзор следили обекта в пловдивското село Граф Игнатиево, община Марица, в продължение на седмица. В инспекциите се е присъединил и така наречен „ скришен клиент “, посредством който несъмнено е открито, че в бензиностанцията всеобщо не се издават документи за осъществените продажби.

В обекта са открити над 1 700 литра гориво с неразбираем генезис и без документи, като данъчните инспектори имат подозрения и за операция на системата за отчитане, поради което са поискали подпомагане от Българския институт по метрология (БИМ), Министерство на вътрешните работи и Агенция „ Митници “.

Проверката в обекта в с. Граф Игнатиево е в границите на продължаващия от септември предходната година цялостен данъчен надзор на търговията с горива за превъзмогване на данъчните опасности в бранша. 

В резултат на продължаващите контролни дейности на Национална агенция за приходите, в горивния бранш се регистрира растеж от близо 20 на 100 на продаденото количество гориво спрямо подобен предишен интервал, сочат  данни на приходната организация. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР