Над 147 000 дружества и еднолични търговци вече обявиха доходите

...
Над 147 000 дружества и еднолични търговци вече обявиха доходите
Коментари Харесай

Над 147 000 дружества и еднолични търговци вече обявиха доходите си пред НАП

Над 147 000 сдружения и еднолични търговци към този момент оповестиха приходите си пред Националната организация за приходите, повече от месец и половина преди приключването на крайния период.

Почти 30 000 са подадените досега годишни данъчни заявления от едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, оповестиха от приходната организация. На 30 юни изтича срокът, в който е належащо тези лица да заявяват приходите си и да платят дължимия върху тях налог. 

НАП търси 13 млн. лева невърнати заеми от студенти

До края на юни самоосигуряващите се лица, които правят активност като търговци по смисъла на Търговския закон, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, би трябвало да заявяват и внесат окончателните обществени и здравни осигурителни вноски. Заедно с годишната си данъчна декларация, те подават и декларация Образец № 6 с общия размер на дължимите за миналата година осигурителни вноски. 

 istock istock

Тъй като последният ден на юни е в неделя, срокът за подаване на данъчни и осигурителни заявления и заплащане на отговорностите се удължава до 1 юли. 
От Национална агенция за приходите припомнят, че 1 юли  е последният ден и за обявление и заплащане на корпоративен налог /чл. 92 от Закона за корпоративното подоходно облагане/, налога върху разноските, налога върху приходите на бюджетните предприятия, както и на налога върху активността от опериране на кораби. 
Над 742 000 са жителите, подали декларациите си пред Национална агенция за приходите до среднощ на 30 април, когато изтече и крайният период за физическите лица да заявяват налога върху приходите си. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР