Националната агенция за приходите извършва проверки на място в 62

...
Националната агенция за приходите извършва проверки на място в 62
Коментари Харесай

НАП- Хасково рови 62 фирми с над 100 000 лв. в касите

Националната организация за приходите прави инспекции на място в 62 компании на територията на област Хасково поради нелогично високи касови наличия, оповестяват от тукашния офис на данъчната администрация. В годишните си финансови доклади за 2019 година те са показали, че държат в брой над 100 000 лв.. Данъчните инспектори преброяват, разказват и съпоставят сумите в касите с наличностите, вписани в счетоводните доклади.

В цялата страна проверявани са над 2 100 сдружения. Само при 271 от компаниите са открили противоречие за близо 216 млн. лева, оповестяват още от Национална агенция за приходите.

Наред с контролната акция на място, общо 11 588 рискови сдружения в страната получиха електронни писма или позвъняване от Информационния център на Национална агенция за приходите. По този метод приходната организация предизвиква компаниите непринудено да прегледат още веднъж счетоводните си документи и да създадат корекции в годишните си финансови доклади, ако не всички суми са фактически налични в касите им.

Много от сдруженията, позволили механически неточности, са се възползвали от предоставената им опция, като са коригирали сами данните и са подали счетоводните си доклади още веднъж.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР