Националната агенция за борба с престъпността на Великобритания (NCA) издаде

...
Националната агенция за борба с престъпността на Великобритания (NCA) издаде
Коментари Харесай

Великобритания предупреди: Русия заобикаля санкциите за златото

Националната организация за битка с престъпността на Англия (NCA) издаде предизвестие към финансовия бранш, че Русия употребява злато, с цел да избегне глобите, наложени след нахлуването ѝ в Украйна.

NCA съобщи, че са правени умишлени опити " да се изпере глобено злато, с цел да се прикрие произходът му и то да бъде прикрито във веригите за доставки и продадено във Англия и по света ".

Златото, изнасяно от Русия от юли 2022 година насам, " все по-често се изпраща в страни, които не ползват наказания за съветското злато ", съобщи организацията, която се занимава с тежката, проведената и интернационалната престъпност.

След това то може да бъде претопено и модифицирано или рафинирано, като се скрива произходът му.

В резултат на това Англия заяви, че е наложила 29 нови наказания на " физически и юридически лица, които работят в съветския златен, петролен и стратегически бранш и го поддържат ".

Сред тях е и мрежа, основана в Обединените арабски емирства, която съгласно Службата за външна политика и развиване на Британската общественост е виновна за превеждането на доходи от злато в размер на над 300 млн. $ към Русия.

Англия е наложила наказания и на двама от най-големите производители на злато в Русия - Nord Gold PLC и Highland Gold Mining Limited, както и на съветските олигарси Владислав Свиблов и Константин Струков.

Златото е един от най-големите източници на доходи за военните старания на Русия след петрола и газа и през 2021 година е на стойност 12,6 милиарда паунда (15,5 милиарда долара) за съветската стопанска система.

" Това предизвестие ще подкрепи напъните, в партньорство с контролирания бранш, в това число банките и търговците на скъпи метали, да се подсигурява, че глобените лица или тези, които ги съставляват, не могат да употребяват злато, с цел да заобиколят глобите на Англия ", съобщи Ейдриън Сърл, шеф на Националния център за битка с икономическата престъпност към NCA.

Лондонската асоциация на пазара на благородни метали (LBMA) акредитира рафинериите за злато по целия свят и дефинира стандартите за това какво съставлява златото " London Good Delivery " - де факто световният стандарт.

Акредитираните от LBMA рафинерии обезпечават до 92% от годишното произвеждане на злато в международен мащаб. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР