Националната агенция по приходите (НАП) е отменила запори на фирми

...
Националната агенция по приходите (НАП) е отменила запори на фирми
Коментари Харесай

НАП отмени запори на фирми на Васил Божков за близо 50 млн. лв

Националната организация по приходите (НАП) е отменила запори на компании на предприемача Васил Божков за близо 50 млн. лева Това оповестява уеб сайтът, като се базира на информация в Търговския указател, която демонстрира разпореждане за анулация на наложени обезпечителни ограничения.

Общо 30 сдружения на Божков са с вдигнати запори, като най-сериозното поръчителство е на " Агро Капитал 2009 " ООД, на която преди този момент са били запорирани 44 800 400 лева Другият забележителен запор е върху " Вабо 2017 " ООД, при която са били обезпечени 2 680 000 лева

Срещу Божков сега текат няколко каузи и са повдигнали общо 18 обвинявания. По-рано стана ясно, че едно от тях е било прекъснато малко преди хазартният необут да се завърне назад в страната и той към този момент не е разследван от управляващите за осъществяване на държавен прелом. Отделно преди седмица Софийският градски съд понижи паричната му гаранция от 1,5 млн. лева на 500 хиляди лева, защото сметнаха, че първичната е прекомерно висока.

Отмяната на запорите на компании на Божков се е случила при започване на август с акт на Национална агенция за приходите, която не е открила отговорности към хазната. Все отново капиталът на огромна част от неговите сдружения остава запориран от антикорупционната комисия КПКОНПИ поради наказателното дело против него.

В продължение на близо четири години Божков се укриваше в Дубай, само че изненадващо се завърна в България на 25 август и неотложно беше задържан. След като прекара няколко дни в ареста при започване на септември той беше пуснат под домакински арест с електронна гривна.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР