Национална програма за закрила на детето за 2018 г. е

...
Национална програма за закрила на детето за 2018 г. е
Коментари Харесай

Национална програма залага мерки за закрила на детето, но без конкретика

Национална стратегия за протекция на детето за 2018 година е оповестена за публично разискване от Министерството на труда и обществената политика, оповестява в. " Сега. В документа са изброени ангажираните държавни институции, само че липсва конкретика за ограниченията за протекция на детето, в това число за техния обсег и финансиране им, отбелязва изданието.

Планирани са да вземем за пример промени в наредбата за изискванията и реда за реализиране на ограничения за попречване на изоставянето на деца, само че какви тъкмо ще са ограниченията е оставено да взема решение общественото министерство. Предвидено е правене на разпоредба за стандарти за ранно детско развиване, без да е известно какви ще са те.

Предвидено е просветното министерство да изготви версия на скрининг тест за риск от обучителни усложнения на деца от 3 година до 3 година и половина, само че без да бъде указан планиран брой на обхванатите деца. Същевременно е планувано образование за използване на теста на 1 500 учители. За в допълнение образование на 150 деца, получили интернационална протекция и записани за първа година в учебно заведение, са планувани 100 хиляди лева от бюджета на МОН.

Сред ограниченията са и такива за предварителна защита на риска и здравето на децата при бракоразвод и разлъка на родителите посредством консултиране от Държавната организация за протекция на детето; разширение опциите за включване на децата и младежите в привлекателни за тях форми за превозване на свободното време; увеличение на броя на обществените услуги за деца, предоставяни в общността и др.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР