Национална мрежа за децата призова медиите да не спомагат за

...
Национална мрежа за децата призова медиите да не спомагат за
Коментари Харесай

`Всеки от нас трябва да отстъпи по малко от личния си комфорт, за да можем заедно да излезем по-леко от кризата` |

Национална мрежа за децата прикани медиите да не спомагат за поляризиране на публичното мнение във връзка тестването на децата в учебно заведение.

В послание към медиите във връзка подхванатите ограничения от Министерството на здравеопазването и от Министерството на образованието и науката за връщане на децата в учебно заведение от обединяването от неправителствени организации декларират, че през миналите 24 часа от Национална мрежа за децата са получили опцията необятно да разяснят за какво поддържат напъните, въпреки и закъснели, на двете министерства да основат условия за безвредно продължение на образователния развой.

" Безкрайно сме ви признателни за това и високо оценяваме дадената естрада. Виждаме обаче, че общественият диалог още веднъж се плъзга по разказа " за или срещу " избрани ограничения - в тази ситуация - тестване на деца ", пишат от Национална мрежа за децата.

От обединяването от неправителствени организации приканват медиите да не спомагат за поляризиране на публичното мнение и разделяне сред подкрепящи и отхвърлящи . " Ние разбираме и почитаме паниките на всички родители - в това число тези, които не желаят да тестват себе си, да се имунизират или да съблюдават каквито и да било ограничения; които се тормозят дали тестването не би навредило на децата им. В голямата си част тези страхове са инспирирани и подклаждани от умишлена злонамерена дезинформация ", се отбелязва в обръщението.

Национална мрежа за децата счита, че виновната роля на всички обществени играчи - както политици и ръководещи, по този начин и цивилен организации, и медии - е да дадат на съмняващите се всички достоверни, учредени на просвета и потвърдени в международната процедура отговори . " Ние, доста повече от останалите жители, сме длъжни да разпознаваме пропагандата, и да й противодействаме в името на общото ни благоденствие. От обществените представители, в това число медийни, се чака да помогнем на хората да преодолеят страховете си и да се включат в общото изпитание за справяне с пандемичната рецесия, без което всички ние сме обречени на доста по-тежки и по-продължителни във времето последици ", декларират от обединяването.

През последното денонощие формалната статистика е отчела 243 смъртни случая, породени от COVID-19, напомня Национална мрежа за децата. " Тази статистика обаче не вижда хората, които не съумяват да получат здравна помощ поради претрупаните и изнемогващи болници; не вижда децата, изолирани за следващ път от приятелите си и сложени в голям дълготраен риск за тяхното физическо и психологично здраве, за тяхното обучение и благоденствие ", написа в мнението.

Национална мрежа за децата се обръща с молба към медиите да поддържат основаването на публично единодушие, че всеки от нас би трябвало да отстъпи по малко от персоналния си комфорт, с цел да можем дружно да излезем по-леко от рецесията. " Вярваме, че българските медии могат да бъдат крайъгълния камък за превъзмогване на безнадеждността, в която изпадаме, и да дадат нов подтик на мотивацията ни да се държим съпричастно и отговорно и един към различен ", се декларира в обръщението.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР