Национална младежка награда за проявени благородство и доблест беше връчена

...
Национална младежка награда за проявени благородство и доблест беше връчена
Коментари Харесай

Връчиха за първи път младежка награда за благородство и доблест


Национална младежка премия за проявени достойнство и героизъм беше връчена за първи път в двореца „ Врана “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Отличието ще се връчва всяка година на деца и младежи до 20-годишна възраст. Учредители са Държавната организация за протекция на детето, Фондация „ Фехтовална Академия Васил Етрополски “, Малтийски медал – България, Фондация „ Българска памет – братя Диневи ” и физическите лица Офелия Кънева, Янко Кръндаров и Васил Етрополски. Патрон на събитието е някогашният министър председател Симеон Сакскобургготски, който наблюдава церемонията.

Тази година са номинирани 20 претенденти от страната. За избирането са направени допитвания до локалната и централната власт, общественици, обществено ангажирани представители на бизнеса, медии. В състезанието са взели участие с планове в културата, образованието, обществената интеграция, проблемите на другите, спорта, обществени грижи и опазването на здравето, описаха за БГНЕС уредниците на състезанието. Според тях, най-големият проблем, който се сблъскали при оценяването на претендентите, е по какъв начин се прави оценка достойнство, Затова, тази година, решили да отличат 20 деца от получени над 100 имена.

Сред отличените е 18-годишният Давид Давидов от Ловеч, който е номиниран персонално от кмета на града. Той е дълготраен доброволец на Регионална библиотека „ Проф. Беню Цонев “ и на Центъра за работа с доброволци към библиотеката. Той е измежду младежите, които са главен мотор на самодейностите „ Забавно лято “ и „ Лятна читалня “. През свободното си време работи с деца със специфични просветителни потребности. “За мен доброволчеството е премеждие. Всеки месец върша по неща, а през летния сезон се пробвам всяка седмица да оказа помощ. Да съм доброволец за мен е чест “, показа Давид за БГНЕС.

В рамките на награждаването се организира и шампионат по фехтовка във връзка 81-годишнината на Симеон Сакскобургготски. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР