Национална компания Железопътна инфраструктура“ започва изграждането на два пътни надлеза

...
Национална компания Железопътна инфраструктура“ започва изграждането на два пътни надлеза
Коментари Харесай

НКЖИ започва строеж на два жп надлеза по линията Пловдив – Бургас

Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ стартира построяването на два пътни надлеза в междугарието Маноле – Белозем по жп направлението сред Пловдив и Бургас. Дейностите по строителството се финансират със средства по Кохезионния фонд на Европейския съюз.

Съоръженията са част от плана за унищожаване на железопътните прелези и замяната им с пресичания на две равнища. Изпълнител на контракта е ДЗЗД „ Инженеринг Надлези “, а неговата стойност е над 5.1 млн. лева без Данък добавена стойност.

Припомняме, че в края на предходната година НКЖИ приключи два жп надлеза в сектора Черноград – Българово, който също е част от жп линията Пловдив – Бургас.

Целта e да се подсигурява оптималната сигурност при пресичанията на пътна и железопътна инфраструктури и да се минимизира рискът от пораждане на произшествия на тези места. Това ще докара до опцията за по-голяма скорост на придвижване на влаковете и безвредно и удобно пътешестване за пасажерите по жп направлението.

Успешната реализация на плана ще способства за осъществяване на поетите задължения на България за развиване на железопътната инфраструктура, постигане на европейските стандарти в сходство с политиката на Европейски Съюз и постоянното развиване на Транс-европейските транспортни мрежи, показват от НКЖИ.

„ Проектиране и създаване на 2 нови пътни надлези на км 23+800 и км 26+306 в междугарието Маноле – Белозем “ е част от огромния план „ Рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас, Фаза 2 “ и се реализира със съфинансиране от Кохезионен фонд, посредством Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура ” 2014-2020 година и Програма „ Транспортна съгласуваност “ 2021 – 2027 година

Съфинансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и отзиви обаче принадлежат напълно на техния(ите) автор(и) и не отразяват безусловно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската комисия. За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито Европейската комисия.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР