Национална кампания, посветена на детското здраве под егидата на Българския

...
Национална кампания, посветена на детското здраве под егидата на Българския
Коментари Харесай

Вицепрезидентът предложи на БЧК обща кампания за детското здраве

Национална акция, отдадена на детското здраве под егидата на Българския червен кръст и с поддръжката на президентската институция - това предложи вицепрезидентът Илияна Йотова при откриването на кръгла маса „ С отговорност към здравето на българските деца " в централата на БЧК през днешния ден.

  " Все още не можем да създадем българското опазване на здравето еднообразно налично за всички деца в страната. Достъпът до опазване на здравето, до педиатри в страната ни не е еднакъв, районните несъответствия би трябвало да се видят по-дълбоко какво съставляват ", съжали Йотова. Тя напомни, че най-бързо обезлюдяващият регион в Европейски Съюз е Смолянският район. Няма по какъв начин да не се замислим, че едно дете в столицата би трябвало да бъде при същите условия с дете, израстващо в село, добави Йотова.

Общата оценка за грижата към децата на страната и институциите за 2022 година е 3,33, сподели още тя, цитирайки данните от Бележника, направен от Националната мрежа за децата. Тази цифра не се трансформира 12 години, добави Йотова. В разбиването на тази цифра по разнообразни профили се оказва, че през 2023 година има спад в грижите за детското опазване на здравето и показателят за тях е 2,98, което е най-ниско за последните 10 години, сподели още Йотова.

Националната детска болница би трябвало да се реализира, сподели още Йотова и добави, че самодейността Българската Коледа е невероятна концепция, потвърдила своята жизнеспособност през годините, само че тя не може да бъде задоволителна и да замести страната там, където липсва тя в своята политика в опазването на здравето. Друг основен проблем е епидемията от приложимост на алкохол, тютюневи произведения, опиати, синтетични препарати, уточни още вицепрезидентът Йотова и цитира данни, съгласно които 80% от учениците са опитвали алкохол, а 30% са опитвали синтетични опиати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР