Националката на България за Фед Къп Изабелла Шиникова загуби на

...
Националката на България за Фед Къп Изабелла Шиникова загуби на
Коментари Харесай

Разочарование за Изабела Шиникова на финала в Хамамет

Националката на България за " Фед Къп " Изабелла Шиникова загуби на финала на сингъл на шампионата по тенис на червени кортове в Хамамет (Тунис) с награден фонд от 15 хиляди $. Поставената под номер 4 Шиникова отстъпи пред лидерката в схемата Монсерат Гонсалес (Парагвай) с 6:7(4), 2:6 за 94 минути.

В първия сет Гонсалес поведе с 3:0, само че Шиникова взе четири следващи гейма и стигна до поврат. В осмия гейм българката загуби подаването си, а по-късно двете си размениха по още един пробив. В последвалия тайбрек парагвайката завоюва със 7:4 точки. Във втората част Гонсалес направи два пробива за 4:0 и без проблеми завърши дуела. 26-годишната софиянка проработи 7 точки за международната класация и 1470 $, само че не съумя да завоюва 20-а купа в кариерата си в шампионатите на ITF и първа за сезона.

Миналата седмица Шиникова загуби на финала на различен шампионат в Хамамет. Финалната среща на двойки беше прекратена при започване на втория сет поради дъжд. Шиникова и Камила Скала (Италия), сложени под номер 4, отстъпват против водачките в схемата Монсерат Гонсалес (Парагвай) и Лаура Пигоси (Бразилия) с 2:6, 0:1. Двубоят ще се доиграе на следващия ден.

 Изабела Шиникова ще се бори за купа в Тунис
Изабела Шиникова ще се бори за купа в Тунис

Българката отхвърли Клаудия Осте Ферер на полуфиналите
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР