Националката Лъчезара Пекова спечели титлата в многобоя при жените във

...
Националката Лъчезара Пекова спечели титлата в многобоя при жените във
Коментари Харесай

Лъчезара Пекова стана шампионка в многобоя на международния турнир в памет на Емилия Бонева

Националката Лъчезара Пекова завоюва купата в многобоя при дамите във второто издание на интернационалния шампионат по художествена гимнастика в памет на огромната българска треньорка Емилия Бонева. Пекова, която е от клуб Левски, събра 92.300 точки, откакто получи оценки  от 30.550 на обръч, 31.150 на топка и 30.600 на бухалки. По правилник гимнастичките играят единствено три уреда, който важат за многобоя и за финалите. Така Пекова взе и златните оценки на обръч, на топка и на бухалки. 

Втора се подреди Никол Чиплакова (Тракия) с 85.250 точки, а трета е Даная Атанасова (Левски) с 84.900 точки. 

Шампионка в многобоя при девойки старша възраст стана Жана Пенчева (Левски Триадица) с 88.467 точки. 
 Германка завоюва наградата Германка завоюва наградата " Емилия Бонева " на интернационалния шампионат за Купа " Славия "
Близо 1000 гимнастички от 11 страни се включиха в конкуренцията, която се организира в зала " София ". Сред участничките бяха грации от Испания, Италия, Израел, Армения, Румъния, Кипър, Бразилия, Намибия, Конго, Гърция и България. 

Емилия Бонева е най-успешната българска треньорка в чужбина, дълготраен ментор на испанския народен тим, чиято кариера стартира в най-стария клуб по художествена гимнастика Славия.

Снимка: Анна Недкова
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР