Националката Боряна Калейн започна новия сезон с три медала от

...
Националката Боряна Калейн започна новия сезон с три медала от
Коментари Харесай

Боряна Калейн: Искам медал от европейското и от олимпийските игри

Националката Боряна Калейн стартира новия сезон с три медала от Гран При шампионата по художествена гимнастика в чешкия град Бърно. Българката гимнастичка завоюва златото на финала на бухалки, сребро на лента и бронзово отличие в многобоя. Минути след края на конкуренцията в Бърно Калейн даде особено изявление за фейсбук страницата на БФХГ.

"Чувствам се доста добре. Това беше един добър старт на сезона и от тук нататък мога единствено да надграждам. Смятам, че композициите ми се одобриха доста добре от всички. Успяхме на създадем четири изцяло разнообразни като жанр съчетания, на които занапред ще се види цялостния им искра. Отне ни много време до момента в който подберем музиките за тази толкоз значима година. Искахме да са изцяло разнообразни една от друга и считам, че успяхме ", съобщи грацията. Любимото комбиниране на Калейн е това с бухалки.

"Определено обичани са ми бухалките, въпреки че одобрявам доста всичките си съчетания. Всяко едно има лична история и за мен е неповторимо. Въпреки, че едни от най-големите ми съпернички не участваха в Бърно, надпреварата никога не беше едва. Стартираха трите най-силни гимнастички на Украйна, една от главните състезателки на Беларус, както и най-хубавата гимнастичка на Съединени американски щати. Смятам, че всички имат доста мощни и хубави композиции и конкуренцията сред нас ще бъде голяма ", добави българката. Тя е получила похвали за представянето си от президента на БФХГ и от старши треньор на националния тим за дами Бранимира Маркова.

"Чух се с госпожа Раева. Доволна е от представянето ми в многобоя. За днешното съревнование както тя, по този начин и аз знаем какви неточности позволих. Ще има леки промени по съчетанията предвид на това да бъдат по-лесно изиграни без да губят от атрактивността и компликацията си. Говорих и с госпожа Маркова. Тя също е удовлетворена от представянето ми. Това е началото на сезона, който ще завърши с Олимпийските игри през август, където съчетанията би трябвало да бъдат изиграни съвършено. Личната ми треньорка Марияна Памукова е може би най-критичният човек към мен, без който обаче нямаше да напредна толкоз доста през годините. Да, тя е удовлетворена и недоволна по едно и също време. Поздрави ме за това, че макар грешките при започване на надпреварата съумях да се активизирам и да покажа съчетанията си по този начин, че да бъдат разбрани и оценени. Не е удовлетворена от това, че спестих някои детайли ",каза още Боряна Калейн.

Амбициите на националката за тази година са орден от европейското състезание и от олимпийските игри в Токио. "Искам орден, както от Европейското състезание, по този начин и от Олимпийските игри. Госпожа Раева е права. Наистина имаме доста постави и конкурентни съчетания този сезон. Единственото, което се желае от нас е да ги изиграем с всички заложени детайли и без неточност ", сподели още Калейн.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР