Националите по волейбол явно напипват верния ритъм, след като постигнаха

...
Националите по волейбол явно напипват верния ритъм, след като постигнаха
Коментари Харесай

Бихме Бразилия на волейбол

 Супер Бобо се развихри и попиля кленовите листа: България - Канада 3:0
Националите по волейбол очевидно напипват правилния темп, откакто реализираха втора победа на шампионата от Лигата на нациите във Варна. Ден след безапелационното 3:0 над Канада, момчетата на селекционера Пламен Константинов надвиха мъчно олимпийския първенец Бразилия с 3:2 (25:22, 19:25, 25:15, 18:25, 15:12) пред към 4500 фенове в зала “Конгресна ” на ДКС във Варна.

С триумфа си националите ни към този момент имат 5 победи в лигата и 7 загуби и с 14 точки е на 12-о място във краткотрайното класиране.

Южноамериканците пък позволиха три загуби във Варна и към този момент имат общо 4 в лигата против 8 триумфа, а с 24 точки заемат четвъртата позиция.

Валентин Братоев стана най-резултатен за България с 14 точки (1 ас, 1 блок, 46% успеваемост в атака), а Светослав Гоцев добави още 12 точки (3 блока, 69% успеваемост в атака). Разалин Пенчев (1 блок, 66% успеваемост в атака) и Виктор Йосифов (1 ас, 3 блока, 70% успеваемост в атака) прибавиха по 11 точки.

Уолъс Де Соуса се отличи 22 точки (52% успеваемост в атака) за Бразилия, а Маурисио Боржеш добави още 12 точки.

" Най-хубавото е, че тимът си върна увереността, че може да се бори с всеки. Завършваме домашната акция с подобен позитив, тъй като бяхме навръх противоположната страна след софийския шампионат. 

Поздравления за момчетата, че откриха сили да преодолеят напрежението, което беше се натрупало, и да покажат в действителност, че този тим може да играе добър волейбол.
Една победа против Бразилия е победа. Бразилия и на табла да я биеш е влиятелно, тъй че по-хубаво от това не можеше да приключим ", разяснява селекционерът Константинов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР