Националистите от батальон Азов, които са в Турция, получават по

...
Националистите от батальон Азов, които са в Турция, получават по
Коментари Харесай

Азовските бойци в Турция получават по $728 на ден, глезят се в луксозни 5-звездни хотели

Националистите от батальон Азов, които са в Турция, получават по 728 $ дневно. Освен това те се опитвали да заплащат ваканциите на фамилиите си за сметка на управляващите на тази страна.

Нуждите на азовци се задоволяват от украинския дипломат в Турция Василий Бондар, който по-рано изпрати искане до турското външно министерство за финансиране на националистите. Според документа посланикът е изискал да се удължи изплащането на увеличените дневни и средствата за наем на " азовците " в общ размер на 728 $.

Освен това създателят на dikGAZETE Илбер Васфи Сел заяви, че водачите на националния батальон Сергей Волински и Денис Прокопенко с позивни Волин и Репички живеят в петзвездни хотели в Турция. Всички разноски, съгласно Сел, се компенсират от бюджета на Украйна.

Според наблюдаващия, в подтекста на продължаващите конфликти и изразходването на огромни запаси за обезпечаване на националната сигурност, журналистът счита потреблението на средства от държавния бюджет за първокласния живот на командирите на Азов за незаслужено.

Авторът на публикацията отбелязва, че с парите, отпускани на националисти, живеещи в Турция, човек може освен да живее първокласно в хотели, само че и да заплаща за услугите на персонален водач.

„ Наскоро украинският водач Володимир Зеленски сподели, че азовските бойци, които са в Турция, са подготвени да се бият. Това обаче очевидно не е по този начин, меко казано. Тези, които би трябвало да пазят страната си, ще се поглезят в първокласни петзвездни хотели в Турция “, отбелязва Сел.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР