Националистическата организация Български национален съюз (БНС) ще е домакин на

...
Националистическата организация Български национален съюз (БНС) ще е домакин на
Коментари Харесай

Неонацисти от цяла Европа се събират уикенда в София

Националистическата организация Български народен съюз (БНС) ще е хазаин на конференция на неонацистки организации от няколко европейски страни, заяви Дойче веле.
Срещата, оповестена на уеб страницата на БНС, е планувана за 21 април. А по информация на френските им съидейници от партия „ Националистите “ (Les Nationalistes), предния ден - 20 април, рождената дата на Адолф Хитлер - ще се организира и още една сходна среща, избрана от уредниците й като " заседание на войнствени европейски организации “.

Поканени са представители на неонацистки организации от Чехия, Полша, Унгария и Германия. Всички групи намерено се застъпват и популяризират фашистки и нацистки хрумвания. Събитието би трябвало да премине под надпис „ Заедно за Европа на отечествата “ и може да бъде тълкувано в светлината на идните Европейски избори през май.

Все повече политически анализатори се притесняват, че евроскептичните и националпопулистки партии ще се преборят за повече места в Европейския парламент.

Стари познайници

Тревожно е присъединяване в проявата на немската партия „ Десницата “ (Die Rechte). Голяма част от последователите й са някогашни деятели в неразрешени в Германия организации, а през 2015 нейни членове в Бавария бяха задържани за подготовка на бомбена атентат в подслон за бежанци.

Контактите сред БНС и „ Десницата “, която в Германия е сложена под наблюдаване, не са от през вчерашния ден: немски неонацисти са взели участие в Луковмарш, други са отбелязвали събитието с приветствени видеа. С присъединяване си в крайнодесни прояви, нагнетяване на ненавист против малцинствени групи и потребление на неонацистка символика са известни също и останалите участници от чужбина: " Легион Унгария “ (Légió Hungária), полските „ Щурмоваци “ (Szturmowcy) и чешкият „ Народен и обществен фронт “ (Národní a sociální fronta).

Къде ще е проявата?

Първоначално от БНС бяха оповестили, че проявата ще се организира в постройка на " Лъвов мост ", само че по-късно тази информация беше свалена от уеб страницата на уредниците. Скандалното в тази ситуация е това, че постройката е принадлежала на еврейската фамилия Арие, напуснала България по време на Втората международна война, откакто двама членове на фамилията, Леон и Рафаел, са наказани на гибел и екзекутирани по разпореждане на държавното управление на Богдан Филов.

Днес в постройката се обитава Центърът за обучение, просвета и просвета „ Проджект Лаб “, който отдава пространствата за събития. Междувременно във Facebook се появи информация, че от " Проджект Лаб " са отрекли да имат " договорни връзки за събитие от сходен темперамент на тази дата “, и потвърдиха, че то няма да се състои в пространствата на центъра.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР